...
VARGA CSABA - VÍZ- GÁZ- FŰTÉSSZERELŐ MESTER
40 éves szakmai tapasztalattal

Padlófűtés és radiátor vegyszeres gépi tisztítás

Budapest és Pest megye - SOS hibaelhárítás

A padlófűtés karbantartás és rendszeres tisztítás elengedhetetlen az optimális teljesítményhez. A tisztítás, karbantartás, átmosás legideálisabb időszaka mikor még tart a fűtésszezon.

Padlófűtés tisztítása

A padlófűtés tisztítás, átmosás, karbantartás elengedhetetlen a megfelelő működéséhez. Sajnos sokan nem tulajdonítanak ennek kellő figyelmet, pedig a szakszerű tisztítás biztosítja a hatékony hőleadást, megóvja a csöveket és radiátorokat az eldugulástól, lerakódásoktól.
Az átmosás során, elvégzem a fűtővíz leengedését, a hálózat átmosását. Speciális vegyszerekkel eltávolítják a lerakódott szennyeződéseket, iszapot, málladékot. Így megszabadul a rendszer a dugulást, korróziót okozó szennyeződésektől.
A fűtési rendszer átmosás után friss, kezelt fűtővízet töltenek a hálózatba. Ennek különleges összetétele megakadályozza az újbóli lerakódásokat, korróziót.
A szolgáltatás magában foglalja a fűtési rendszer átmosását, a fűtővíz lecserélését, a rendszer feltöltését, légtelenítést és rendszer újbóli üzembehelyezést próbafűtést. Az eljárás biztosítja a hatékony hőleadást, meghosszabbítja a fűtési rendszer élettartamát. Próba fűtés során grátisz elvégezzük a rendszer átvízsgálását, ezzel fáltárjuk esetleges egyébb hibákat hiányosságokat ami még előadóthat későbbiekben, vagy már meglévő próbléma.

Padlófűtés gépi átmosása

A padlófűtés tisztítása, karbantartás, átmosás  fontos 5 év után azért is, mert a cső belső falára lerakodót baktérium tetem nyálka leszigeteli belűlről, így először foltokban majd a cső teljes hosszában nem lesz képes átadni a betonnak a hőt. Az ilyen padlófűtés sokkal több gázt fogyaszt úgy hogy közben fáznak. Tíszta padlófűtés rendszer hosszabb élettartamot biztosít a rendszernek, csökkenti a meghibásodások és a javítási költségek esélyét, javítja a fűtés hatékonyságát,csökken a gázszámla is.
Előnyei közé tartozik a jobb hőeloszlás és a fűtés hatékonyságának növelése .
A padlófűtés átmosás karbantartás során impulzusos géppel  eltávolítom  a rendszerben felhalmozódott szennyeződéseket, mint például a nyálkás algásodást, a vasoxidot. Ez általában magában foglalja a rendszer átfúvását, a csövek és a radiátorok alapos megtisztítását, valamint a szivattyú és a bojler átvizsgálását is.
Ez 5 év után ajánlott. Így nemcsak meghosszabbíthatja a rendszer élettartamát, hanem javítja a fűtés hatékonyságát is, amely hosszú távon jelentős megtakarítást jelenthet a fűtésszámlán.

Radiátor és fűtésredszer gépi vegyszeres tisztítása

A radiátoros fűtésrendszert más technológiával és más géppel tisztítjuk, mint a padlófűtést. Itt már nem csak gépet használunk az átmosáshoz, hanem vegyszert is. Először egy speciális vegyszerrel kocsonyásítjuk a megkövesedett lerakódásokat, hogy azt a gép szűrője kiszűrhesse a fűtésredszerből. Ez órákig is eltarthat. Ezután kiöblitjük a rendszerből a vegyszert. Teljes átmosás után kap egy másik vegyszert, ami megakadályozza a korrózió utánpotlást. A képen bemutatom, hogy egy teljesen új radiátoros fűtésből is mennyi szennyeződést szedek ki a géppel. El lehet képzelni, hogy egy több éves rendszerben mennyi lehet. Ez az olajos vasoxidos iszap nemcsak dugulásokhoz vezet, hanem a kazánban lévő összes mozgó alkatrészt is tönkreteheti. Ezeknek a gyakori meghibásodásoknak a javítási díjához képest az átmosással történő karbantartás díja elenyésző összeg. Mindenképpen megéri megelőzni, arról nem is beszélve, hogy kevesebb gázszámlával tudják működtetni a fűtést.

hokameras-vizsgalat2-2048x1536-1

Hőkamerás épületvizsgálat és hibafelderítés

A hőkamerás padlófűtés vízsgálat és hibafelderítés lehetővé teszi a fűtési rendszer alapos és átfogó elemzését beszabályozást. A kamera képes láthatóvá tenni a hőhidakat, a víz- vagy légfolthalmozódásokat, a szigetelési problémákat, a csőtöréseket és más rejtett hibákat, így a problémákat gyorsan azonosíthatjuk, mielőtt nagyobb károkat okoznának.

Hőkamerás épületvizsgálat és hibafelderítés

A hőkamerás padlófűtés vízsgálat és hibafelderítés lehetővé teszi a fűtési rendszer alapos és átfogó elemzését beszabályozást. A kamera képes láthatóvá tenni a hőhidakat, a víz- vagy légfolthalmozódásokat, a szigetelési problémákat, a csőtöréseket és más rejtett hibákat, így a problémákat gyorsan azonosíthatjuk, mielőtt nagyobb károkat okoznának.

hokameras-vizsgalat2-2048x1536-1
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.